У Росії заявляють, що під час удару по заводу в Татарстані постраждали іноземці

У Росії заявляють, що під час удару по заводу в Татарстані постраждали іноземці

Укрінформ
Внаслідок удару безпілотника по комплексу "Алабуга Політех" у Татарстані, де збирають військові дрони Shahed-136, постраждали громадяни дев'яти країн, які, ймовірно, брали участь у виробничому процесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал «Настоящее время» з посиланням на дані пресслужби глави Республіки Татарстан.

Загалом під час атаки дрона по комплексу будівель, де збирають безпілотники типу «Shahed», постраждали 14 людей, із них шестеро все ще перебувають у лікарні. Крім громадян Росії, були поранені громадяни Киргизстану, Шрі-Ланки, Зімбабве, Руанди, Конго, Кенії, Нігерії та Південного Судану.

Читайте також: В ООН назвали завод з виробництва дронів у РФ «цивільним об'єктом» і засудили українську атаку

Зазначений комплекс знаходиться в особливій економічній зоні (ОЕЗ) «Алабуга» в Єлабузі, там розташований цех зі збирання іранських ударних безпілотників «Shahed». Ними російські війська завдають ударів по Україні.

У липні 2023 року видання «Протокол» та ютуб-канал «РЗВРТ» розповіли, що до збирання іранських безпілотників «Shahed» у Татарстані залучають студентів та неповнолітніх, які пішли до коледжу після дев'ятого класу. Учні загалом отримують 30–40 тисяч рублів на місяць ($400), але працювати доводиться кілька днів без сну і майже без їжі.

Читайте також: ISW: Ураження НПЗ у Татарстані - переломний момент у здатності України завдавати удари в тил Росії

Бунтувати чи висловлювати невдоволення студенти «Алабуга Політеха» бояться. Згідно з договором про навчання, вони не мають права розголошувати будь-яку інформацію. За порушення вимог доведеться виплатити півтора-два мільйони рублів.

Крім того, як з'ясували журналісти, учнів «Політеху», зайнятих на виробництві дронів, змушують реєструватися у додатках для знайомств, щоб заманювати до Єлабуги студенток з африканських країн. Там їх називають «мулатками» та залучають на низькокваліфіковану роботу.

Читайте також: Дрони з міста Алабуга вбивають українців

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня співробітники Головного управління розвідки Міноборони атакували дронами завод з виробництва «Шахедів» у Татарстані, який знаходиться за тисячу кілометрів від України. За інформацією джерела, унаслідок атаки відбулися руйнування виробничих потужностей заводу.

Фото: kazanreporter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-