ISW: Ураження НПЗ у Татарстані - переломний момент у здатності України завдавати удари в тил Росії

ISW: Ураження НПЗ у Татарстані - переломний момент у здатності України завдавати удари в тил Росії

Укрінформ
Нещодавня атака Україною по російській нафтопереробній інфраструктурі в Татарстані, за понад 1200 кілометрів від українського кордону, продемонструвала нову стратегію України щодо ударів у тил РФ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики, посилаючись на дані агентства Reuters, зазначають, що удар українського безпілотника по заводу «Танеко» в Татарстані, третьому за величиною нафтопереробному заводу в Росії, завдав шкоди основній установці, яка відповідає за приблизно половину переробки нафти на підприємстві. Reuters, посилаючись на власні джерела, також зазначило, що постійні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% всіх нафтопереробних потужностей Росії.

«Удари 2 квітня - це перші українські удари по Татарстану, і відстань цілей від кордонів України є значним переломом у продемонстрованій здатності України завдавати удари на великі відстані в глибокий російський тил. За оцінками ISW, такі українські удари є необхідним компонентом української кампанії з використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію», - резюмують у звіті.

Читайте також: ГУР атакувало завод із виробництва «Шахедів» у Татарстані - джерело

Як повідомляв Укрінформ, нічна «бавовна» на НПЗ в Татарстані - це спільна операція СБУ та ГУР. Український дальнобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-