Польща призупинила участь у договорі про звичайні збройні сили в Європі - Дуда підписав закон

Польща призупинила участь у договорі про звичайні збройні сили в Європі - Дуда підписав закон

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про призупинення участі країни у Договорі про звичайні збройні сили в Європі.

Про це повідомила канцелярія президента РП, передає Укрінформ.

“Президент Анджей Дуда підписав закон від 7 березня 2024 року про внесення змін до застосування Договору про звичайні збройні сили в Європі, підписаного в Парижі 19 листопада 1990 року”,- йдеться в повідомленні.

Сейм 7 березня майже одностайно (435 голосів було за, 5 – проти) ухвалив закон про призупинення участі Польщі у Договорі про звичайні збройні сили в Європі.

Відповідний урядовий законопроєкт був поданий у листопаді минулого року після того, як МЗС повідомило, що згідно з домовленостями із союзниками по НАТО буде вжито офіційних заходів щодо призупинення дії цього договору.

Читайте також: Пентагон прокоментував призупинення участі США у Договорі про збройні сили в Європі

Договір про звичайні збройні сили в Європі був підписаний у 1990 році між країнами Північноатлантичного альянсу та країнами Варшавського договору, до якого входила й Польща. За ним обидва військово-політичні блоки погодилися дотримуватися обмежень щодо кількості одиниць військової техніки (танків, бойових машин, літаків) і боєприпасів, що зберігаються в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-