Суд над Марін Ле Пен розпочнеться в Парижі 30 вересня

Суд над Марін Ле Пен розпочнеться в Парижі 30 вересня

Укрінформ
Суд над Марін Ле Пен, її батьком Жаном-Марі Ле Пеном та керівництвом партії "Національне об'єднання" розпочнеться в Парижі 30 вересня і триватиме до 27 листопада.

Їх підозрюють у розкраданні кількох мільйонів євро з європейських фондів упродовж понад десяти років, передає Укрінформ із посиланням на Le Parisien.

"Жан-Марі Ле Пен більше не може пересуватися, його когнітивні здібності значно погіршилися", - повідомив суду адвокат засновника "Національного фронту" (нині «Національне об’єднання») Франсуа Вагнер.

Тож якщо суд визначить, що 95-річний батько нинішньої лідерки його партії не зможе бути присутнім у суді, то його інтереси представлятиме донька Марін Ле Пен.

Колишню двічі кандидатку в президенти Франції та лідерку "Національного об'єднання", а також ще 26 осіб підозрюють у створенні в період з 2004 по 2016 роки системи привласнення коштів Європейського Союзу. Цим людям виплачували зарплати як помічникам депутатів Європарламенту, але фактично вони працювали на партію. Марін Ле Пен завжди заперечувала ці звинувачення.

Читайте також: Партія Ле Пен оголосила про повне погашення російського кредиту

Загалом перед судом постануть 11 осіб, які були обрані депутатами Європарламенту за списками тодішнього «Національного фронту», ще 12 осіб, які були їхніми парламентськими помічниками, та четверо очільників партії, серед них батько Ле Пен та вона сама.

Розслідування розпочалося в березні 2015 року, коли Європарламент оголосив про передачу справи про можливі порушення щодо зарплат помічникам парламентаріїв до антишахрайського офісу ЄС. Наприкінці 2016 року розслідування передане двом паризьким слідчим.

Як повідомляв Укрінформ, Марін Ле Пен, лідерка найрейтинговішої опозиційної партії "Національне об'єднання", постане перед судом у справі помічників депутатів своєї політичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-