Сенегал обрав нового президента

Сенегал обрав нового президента

Укрінформ
Лідер опозиції Сенегалу Бассіру Діомає Файе офіційно підтверджений переможцем президентських виборів, які відбулися 24 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Голова Національної комісії з підрахунку голосів Амаді Діуф заявив у середу, що Файе набрав 54% голосів, а його конкурент Амаду Ба 36%.

За його словами, явка виборців склала 61%.

Самого Файе випустили із в'язниці лише за десять днів до дня голосування.

Зазначається, що 44-річний колишній податковий інспектор був майже невідомий, допоки кілька місяців тому опозиційний лідер Усман Сонко, засуджений за наклеп і знятий із виборчої кампанії, не призначив Файе лідером своєї партії «Pastef».

Файе пообіцяв боротися з хабарництвом, високою вартістю життя та зміцнювати державні інститути.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сенегалу Макі Салл оголосив про перенесення президентських виборів, запланованих на 25 лютого, на 15 грудня, що спричинило в країні одну з найгірших криз.

Салл заявив, що переніс вибори через суперечку щодо списку кандидатів та ймовірну корупцію у конституційному органі, що складав список.

Парламент підтримав рішення Салла перенести вибори лише після того, як сили безпеки увірвалися в будівлю та вивели деяких опозиційних законодавців, які виступали проти законопроєкту.

Читайте також: У Сенегалі влада заборонила проводити протести та призупинила роботу інтернету

Під час протестів проти цього рішення було вбито трьох людей. Основні міжнародні партнери Сенегалу закликали уряд провести голосування якнайшвидше, побоюючись нових заворушень.

На початку березня уряд Сенегалу оголосив, що відтерміновані раніше президентські вибори в країні відбудуться 24 березня.

Фото: Annika Hammerschlag/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-