У Сенегалі влада заборонила проводити протести та призупинила роботу інтернету

У Сенегалі влада заборонила проводити протести та призупинила роботу інтернету

Укрінформ
Влада Сенегалу у вівторок призупинила послуги мобільного Інтернету та заборонила проведення демонстрацій проти перенесення президентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що три людини були вбиті в ході жорстоких протестів після рішення президента Макі Салла про перенесення президентських виборів з 25 лютого на 15 грудня, що спричинило в традиційно стабільному Сенегалі одну з найгірших криз упродовж десятиліття.

Міжнародні спостерігачі, зокрема, Франція та ООН, висловили стурбованість зростанням напруженості в країні.

На тлі цього учора влада країни заборонила проводити ходу протесту, яку організували місцеві групи активістів, заявивши, що цей захід «серйозно порушить» рух у столиці країни.

Одночасно влада також призупинила доступ до мобільного Інтернету вдруге за цей місяць, при цьому Міністерство зв’язку послалося на «поширення у соціальних мережах кількох провокативних повідомлень ненависті, які вже спровокували насильницькі демонстрації».

Доступ до мобільних даних вже був тимчасово обмежений вісім днів тому, коли парламент підтримав рішення президента Салла про перенесення виборів.

Читайте також: В Індії виникли сутички після знесення мечеті - четверо загиблих, 150 поранених

Як повідомляв Укрінформ, президент Сенегалу Макі Салл оголосив про перенесення президентських виборів, проведення яких було заплановано на 25 лютого.

Салл заявив, що переніс вибори через суперечку щодо списку кандидатів і ймовірну корупцію в конституційному органі, який складав список.

Двоє кандидатів - колишній мер Дакара Халіфа Салл та опозиційний політик Алі Нгуїль - пообіцяли оскаржити у суді перенесення виборів.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-