Боєприпаси для України: США обговорюють із Туреччиною збільшення закупівель вибухівки - Bloomberg

Боєприпаси для України: США обговорюють із Туреччиною збільшення закупівель вибухівки - Bloomberg

Укрінформ
Сполучені Штати ведуть переговори про збільшення закупівель вибухової речовини з Туреччини, щоб збільшити виробництво артилерійських боєприпасів, необхідних для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами обізнаних співрозмовників ЗМІ, турецькі поставки тринітротолуолу, відомого як тротил, і нітрогуанідину матимуть вирішальне значення у виробництві боєприпасів калібру 155-мм за стандартами НАТО. Тоді можна буде втричі збільшити виробництво цих боєприпасів.

Війна Росії проти України спровокувала глобальний попит на боєприпаси, західні союзники намагаються постачати їх Києву, навіть коли поповнюють власні вичерпані запаси.

За словами офіційних осіб, різке зростання попиту на боєприпаси призвело до відставання в глобальних замовленнях і створило навантаження на ланцюжки постачання оборонних засобів, зокрема на такі компоненти, як тротил.

Очікується, що до 2025 року турецька оборонна фірма Repkon вироблятиме близько 30% усіх 155-мм американських артилерійських снарядів.

Крім того, Міністерство оборони США придбало 116 000 готових до використання боєприпасів у турецької компанії Arca Defense. Їхня доставка відбудеться цього року, наступного року очікуються додаткові закупівлі.

Нині зусилля США та Європи спрямовані на те, щоб наздогнати Росію з її 4 мільйонами боєприпасів щороку, включаючи постачання з Північної Кореї.

Натомість Європейський Союз планує потроїти виробництво артилерійських боєприпасів цього року приблизно до 1,4 мільйона одиниць.

Читайте також: Чехія збільшує внесок у власну ініціативу із закупівлі боєприпасів для України

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз виділив німецькому оборонному концерну Rheinmetall понад 130 млн євро для нарощування виробництва боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-