Польща відкликає свого генерала з командування Єврокорпусу

Польща відкликає свого генерала з командування Єврокорпусу

Укрінформ
Польща у негайному порядку відкликає із займаної посади командувача Єврокорпусу генерала Ярослава Громадзінського.

Як повідомляє Міністерство національної оборони Польщі, рішення прийнято через контрольні дії щодо генерала з боку Служби військової контррозвідки (SKW) країни, передає Укрінформ.  

Як зазначається, SKW Польщі розпочала контрольну перевірку щодо генерала Громадзинського “у зв’язку з отриманням нової інформації про офіцера”.

Відповідно до польського закону “Про захист батьківщини” у міністерстві було прийнято рішення про звільнення генерала Громадзінського з посади командувача Єврокорпусу та його негайне повернення до країни.

Як підкреслюється, для забезпечення безперервності функціонування командування Єврокорпусу, на цю посаду Польща планує негайно призначити іншого офіцера.

Читайте також: Міністр оборони Польщі пояснив, чому не збили російську ракету, що порушила повітряний простір

Як відомо, Єврокорпус є незалежним європейським форматом військового-політичного співробітництва, створеним у 1992 році за ініціативи Франції і Німеччини. Єврокорпус існує у складі багатонаціонального штабу і бригади забезпечення. Єврокорпус пройшов сертифікацію на виконання завдань у складі сил швидкого реагування Північноатлантичного альянсу у листопаді 2019 року. Основними учасниками Єврокорпусу є Франція, Німеччина, Бельгія, Іспанія , Польща і Люксембург.

Фото: Adrian Grycuk/Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-