У Туреччині спростували повідомлення про постачання зброї Ізраїлю

У Туреччині спростували повідомлення про постачання зброї Ізраїлю

Укрінформ
Міністерство торгівлі Туреччини спростувало інформацію, розповсюджену окремими інтернет-виданнями про те, що попри офіційну підтримку Палестини, країна постачає Ізраїлю зброю, вибухові речовини та порох.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву Міністерства торгівлі Туреччини, опубліковану в соцмережі Х.

“У січні, відповідно до розділу 36 «Порох і вибухові речовини, піротехнічні вироби, сірники, пірофорні сплави, легкозаймисті матеріали” йшла мова про «гелеве паливо та рідину для запальничок». Відповідно до розділу 93 “Зброя та боєприпаси, їх частини та приладдя” на експорт йшли «запчастини та приладдя до гладкоствольної рушниці та рибальського спорядження (гарпуни тощо)».

Заява була зроблена у зв'язку із тим, що “деякі сайти виявили, що згідно з офіційними даними TÜİK (інститут статистики Туреччини - ред.), станом на січень 2024 року з Туреччини до Ізраїлю експортувалися порох, вибухові матеріали, запальні матеріали тощо.

Читайте також: Туреччина закликає до справедливого миру для Палестини та готова бути гарантом

У Мінторгівлі наголошують, що поширення інформації було здійснене “з метою маніпуляції громадською думкою та невірним тлумаченням Розкладу митних тарифів” і не відповідає дійсності.

Як відомо, Туреччина активно підтримує Палестину на всіх міжнародних майданчиках та відправляє в Газу гуманітарну допомогу, нещадно критикуючи Ізраїль та звинувачуючи чинне керівництво у геноциді палестинського народу. Разом з тим, президент Ердоган неодноразово заявляв про готовність Туреччини бути посередником та гарантом припинення конфлікту.

Фото: gettyimages.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-