Туреччина закликає до справедливого миру для Палестини та готова бути гарантом

Туреччина закликає до справедливого миру для Палестини та готова бути гарантом

Укрінформ
Палестино-ізраїльський конфлікт має закінчитися справедливим миром із гарантіями й Туреччина готова виступити гарантом у цьому процесі.

Про це президент Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана сказав на пресконференції за результатами зустрічі в Анкарі вчора ввечері з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В результаті нападів Ізраїлю на невинних людей з 7 жовтня 32 тисячі палестинців загинули і понад 72 тисячі людей отримали поранення. Майже 2 мільйони палестинців були змушені залишити свої домівки. 2,3 мільйона палестинців не можуть задовольнити свої щоденні основні потреби”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини звинуватив адміністрацію Нетаньягу у геноциді палестинців та наголосив на зусиллях Туреччини для того, аби винні у злочинах в Палестині з числа ізраїльського керівництва, були покарані на основі міжнародного права.

За його словами, дії Ізраїлю можливі завдяки підтримці західних держав.

“Очевидно, що потрібен справедливий мир із гарантіями, а не просто словесні мирні зусилля. Як Туреччина, ми оголосили, що готові взяти на себе відповідальність щодо гарантій в цьому контексті. Звертаємось до відповідних органів влади щодо необхідності недопущення провокацій на тлі прийдешнього місяця Рамадану”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Блінкен обговорив з міністром військового кабінету Ізраїлю можливе перемир’я у Газі

Президент Туреччини повідомив, що Туреччина працює над створенням польового шпиталю в Газі, і що до Туреччини було евакуйовано для лікування понад 900 пацієнтів та їхніх супроводжуючих.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина неодноразово заявляла, що розв’язання палестино-ізраїльського конфлікту можливе шляхом формування та визнання незалежної палестинської державивідповідно до кордонів, встановлених у 1967 році, зі збереженням її територіальної цілісності та зі столицею в Східному Єрусалимі, і що нині це стало необхідністю, яку не можна відкладати.

Фото: iletisim.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-