Протести опозиції в Індії: поліція затримала десятки людей біля будинку прем’єра

Протести опозиції в Індії: поліція затримала десятки людей біля будинку прем’єра

Укрінформ
У вівторок індійська поліція затримала десятки опозиційних протестувальників, які намагались пройти до резиденції прем'єр-міністра Нарендри Моді.

Вони вимагали звільнити з в’язниці свого лідера і головного міністра Делі Арвінда Кеджрівала.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Близько 300 прихильників Кеджрівала зібралися біля будівлі парламенту Індії, щоб розпочати протест. Поліцейські оточили їх і кількох затримали. Протестувальники скандували «Хай живе Кеджрівал!», коли поліція затягувала їх в автобуси і відвозила геть.

Як зазначається, нещодавно влада заборонила збиратися чотирьом і більше людям у районі, де розташовані майже всі ключові урядові будівлі.

Як зазначає Bloomberg, дорожній відділ Делі попередив про обмеження та об'їзні шляхи поблизу будинку Моді, що заблокувало місце проведення акції. У поліції заявили, що дозволу на протести немає, а місто патрулюють 50 автомобілів, і протестувальників будуть затримувати.

Читайте також: Індія проведе парламентські вибори у квітні

Протести стали реакцією на арешт 21 березня лідера опозиційної партії «Аам Аадмі» (ААР) Арвінда Кеджрівала, який є одним із найавторитетніших політиків країни і головним суперником Моді. Кеджрівала та його партію «Ааам Адмі» звинувачують в отриманні 1 мільярда рупій (12 мільйонів доларів) хабарів від постачальників алкогольних напоїв майже два роки тому. ААР відкинула звинувачення, заявивши, що вони сфабриковані федеральним агентством, підконтрольному уряду Моді. Партія Кеджрівала заявила, що він не подав у відставку з посади головного міністра і продовжить вести офіційні справи з в'язниці.

Сотні прихильників Кеджрівала провели акції протесту з моменту його арешту. Цей арешт відбувся напередодні виборів в Індії і викликав негативну реакцію з боку опозиції, яка звинуватила уряд у зловживанні владою з метою переслідування політичних опонентів.

ААР, яка керує столицею і північним індійським штатом Пенджаб, закликала до загальнонаціональних протестів 31 березня, в яких візьмуть участь члени опозиційного альянсу. «На вулицях країни повсюди відбуваються протести, і найближчими днями вони набиратимуть обертів», - заявив у неділю журналістам міністр Кабінету міністрів Делі Гопал Рай.

Читайте також: В Індії фермери заявили про масові затримання на протестах, поліція заперечує

Як повідомляв Укрінформ, в Індії з 19 квітня розпочнеться поетапне голосування на парламентських виборах. Вони стануть найбільшими у світі, оскільки у голосуванні мають право взяти участь близько мільярда людей.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-