В Індії фермери заявили про масові затримання на протестах, поліція заперечує

В Індії фермери заявили про масові затримання на протестах, поліція заперечує

Укрінформ
Лідери протесту фермерів в Індії заявили про затримання десятків протестувальників по дорозі до Нью-Делі. У поліції затримання будь-яких аграріїв заперечують.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Минулого місяця тисячі фермерів, переважно із північного штату Пенджаб, розпочали марш «Йдемо до Делі», вимагаючи підвищення цін на агропродукцію. Приблизно за 200 кілометрів від столиці їх зупинила поліція.

У середу лідери протесту планували поновити ходу, закликавши фермерів по усій Індії прямувати до Нью-Делі автобусами і потягами. Фермери вирушили у напрямку столиці, але у деяких штатах їх зупинили представники правоохоронних органів, йдеться у заяві Об’єднаного фермерського фронту – однієї з груп, що очолюють протести.

П’ятдесят фермерів із північного штату Раджастхан були затримані поліцією ввечері вівторка, ще одну групу затриманих доправили до поліцейської дільниці у середу, повідомили лідери фермерів пресі.

Читайте також: Група туристів з Індії заявила, що у Росії їх затримали і відправили воювати проти України

Водночас у поліції Раджастхану заперечують взяття під варту будь-яких фермерів. «Ми нікого не затримували у зв’язку із агітацією фермерів. Звідси не було ніякого масового руху у зв’язку із протестом», – сказав начальник поліції штату Уткал Ранджан Саху.

Один із лідерів протесту, Рамандіп Сінгх Манн, сказав, що фермери із центральних і північних штатів прибудуть до індійської столиці у четвер. Групи аграріїв із півдня та заходу країни теж оголосили готовність приєднатися до протестів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого індійські фермери спалили опудало прем’єр-міністра країни Нарендри Моді та інших міністрів.

Фото: ANI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-