Білий дім: Атака ІДІЛ на «Крокус» не має жодних зв'язків з Україною

Білий дім: Атака ІДІЛ на «Крокус» не має жодних зв'язків з Україною

Укрінформ
У Байдена категорично заперечили, що атака терористів ІДІЛ на підмосковний «Крокус сіті хол» начебто має певний зв’язок із зусиллями спецслужб України, як продовжують заявляти в Кремлі.

Про це повідомив у понеділок під час телефонного пресбрифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не було жодного зв’язку з Україною. Це була атака, проведена оперативниками ІДІЛ-Х, крапка», - наголосив представник Білого дому.

Він також зазначив, що поширення Кремлем інформації про начебто причетність українських служб до теракту насправді нікого не здивувала.

«Це лише ще один прояв кремлівської пропаганди. Це все, що вони можуть зробити у спробі пов’язати з тим, що вони чинять в Україні, у спробі знайти хоч якесь виправдання своєму безперервному насильству та грабіжництву», - наголосив Кірбі.

Він підтвердив, що американська сторона заздалегідь попереджала російське керівництво про плани ІДІЛ щодо теракту.

У цьому зв’язку Кірбі зауважив, що США уважно відстежують плани та діяльність терористів ІДІЛ, наскільки це можливо.

У п'ятницю, одразу після скоєння теракту в Підмосков'ї, Білий дім заявляв, що не бачить ознак причетності до цього української сторони. Водночас у Байдена зазначали, що продовжують збір інформації.

Читайте також: Немає жодних доказів зв’язку України з терактом у Підмосков’ї - речник ЄС

Як повідомляв Укрінформ, терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус сіті хол» у Підмосков'ї 22 березня, де мав розпочатися концерт. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Внаслідок атаки, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали. Пізніше російська ФСБ заявила про затримання 11 підозрюваних, зокрема чотирьох осіб, які безпосередньо брали участь у теракті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-