Міністр оборони Ізраїлю перед візитом до США окреслив пріоритети на переговорах

Міністр оборони Ізраїлю перед візитом до США окреслив пріоритети на переговорах

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант відвідає цими днями Вашингтон, де проведе зустрічі з вищим керівництвом Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

Галант зустрінеться з главою Пентагону Ллойдом Остіном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, радником з національної безпеки Джейком Салліваном та іншими офіційним особами, поінформували в уряді Ізраїлю.

За словами Галанта, його переговори будуть зосереджені на оборонній стратегії.

«У верхній частині списку пріоритетів: ліквідація ХАМАСу як військового й урядового органу, подальше зміцнення Армії оборони Ізраїлю та збереження якісної переваги (Ізраїлю – ред.) на Близькому Сході», - написав міністр у соціальних мережах.

Під час візиту до Тель-Авіва у п’ятницю Блінкен заявив, що ізраїльська воєнна операція в Рафаху була б помилкою, і США її не підтримують.

Читайте також: Ізраїль може почати наступ на Рафах без підтримки США - Нетаньягу

Проте прем’єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу неодноразово наголошував, що операція триватиме.

На цьому тлі представники Ізраїлю, Катару, США та ХАМАСу продовжують переговори щодо угоди про звільнення заручників та призупинення бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльська сторона заявила в неділю, що країна погодиться звільнити 700-800 палестинських в'язнів у рамках угоди з бойовиками ХАМАСу про припинення вогню та звільнення заручників.

Фото: GPO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-