Ізраїль попередив, що більше не пропускатиме до Гази гумконвої Агентства ООН

Ізраїль попередив, що більше не пропускатиме до Гази гумконвої Агентства ООН

Укрінформ
Ізраїльська влада повідомила ООН, що більше не пропускатиме на північ сектору Гази продовольчі конвої Агентства у справах палестинських біженців (UNRWA).

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х написав генеральний комісар UNRWA Філіп Лаззаріні.

«UNRWA – головному рятівникові палестинських біженців – відмовлено в наданні життєво необхідної допомоги на півночі Гази. Не зважаючи на трагедію, що розгортається на наших очах, ізраїльська влада повідомила ООН, що більше не схвалюватиме жодних продовольчих конвоїв UNRWA на північ», - поінформував він

За словами Лаззаріні, «це обурливо» і нібито «свідчить про навмисне перешкоджання наданню життєво необхідної допомоги під час штучного голоду».

«Ці обмеження мають бути скасовані», – зазначив посадовець. На його думку, через перешкоджання роботі UNRWA «ще більше людей помре від голоду, зневоднення та відсутності даху над головою».

Читайте також: Саудівська Аравія виділяє агентству ООН у справах палестинських біженців ще $40 мільйонів

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс підтримав колегу.«Я закликав Ізраїль зняти всі перешкоди для допомоги Газі. А тепер – ще більше перешкод», – написав він у соцмережі Х.

За повідомленням пресслужби ООН, генеральний секретар Антоніу Гутерреш, який перебуває на Близькому Сході на знак солідарності із жінками й дітьми, постраждалими від обстрілів Гази, заявив про необхідність підтримки палестинців.

«Палестинці в Газі відчайдушно потребують того, що було обіцяно: потоку допомоги, а не цівки чи краплі», – сказав він журналістам у столиці Єгипту Каїрі, назвавши UNRWA «серцем» допомоги в Газі.

Читайте також: Група з перевірки UNRWA представила Генсеку ООН проміжні висновки

Гутерреш закликав Ізраїль усунути перешкоди для гуманітарної допомоги.

«Це потребує більшої кількості пропусків і точок доступу, – пояснив він. – Усі альтернативні маршрути, звичайно, вітаються, але єдиним ефективним і дієвим способом переміщення важких вантажів є автомобільний транспорт».

Ізраїль звинувачує UNRWA у працевлаштуванні понад 450 терористів з різних угруповань, переважно ХАМАСу. І щонайменше 12 співробітників агентства підозрюються в причетності до нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Фото: Mustafa Hassona/Anadolu/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-