Група з перевірки UNRWA представила Генсеку ООН проміжні висновки

Група з перевірки UNRWA представила Генсеку ООН проміжні висновки

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш отримав проміжні висновки незалежної групи експертів, яка здійснювала перевірку діяльності Агентства у справах палестинських біженців і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA), співробітників якої підозрюють у зв’язках з ХАМАСом.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це в середу повідомили журналістам в офісі Генсека.

Експерти з’ясовували, як UNRWA реагує на звинувачення щодо ймовірної причетності співробітників агентства до нападу угрупування ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня і забезпечує належний нейтралітет. Самі звинувачення розсідлує Управління служб внутрішнього нагляду ООН.

В офісі Гутерреша нагадали, що Генсек призначив перевірку 5 лютого 2024 року під керівництвом ексміністра закордонних справ Франції Катрін Колонни за участю трьох дослідницьких організацій: Інституту Рауля Валленберга у Швеції, Інституту Крістіана Міхельсена в Норвегії та Данського інституту прав людини.

Група, яка представила висновки та рекомендації Генсеку, встановила, що UNRWA має значну кількість механізмів і процедур для «дотримання гуманітарного принципу нейтралітету», а також визначила «критичні питання, які все ще потребують вирішення», зазначили в офісі.

Читайте також: Генкомісар Лаззаріні заявив про цілеспрямовану кампанію проти Агентства ООН у Газі

Надалі група розробить «конкретні та реалістичні рекомендації» щодо того, як ці питання вирішити.

Остаточний звіт буде представлено 20 квітня, після чого він буде оприлюднений.

Як повідомляв Укрінформ, Генсек ООН призначив Колонну керівницею незалежної групи з перевірки UNRWA, співробітників якого підозрюють у співпраці з ХАМАСом.

Чимало країн призупинили фінансування UNRWA на час розслідування. Серед них – США, Велика Британія, Нідерланди, Італія, Німеччина, Австралія, Швейцарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-