Саудівська Аравія виділяє агентству ООН у справах палестинських біженців ще $40 мільйонів

Саудівська Аравія виділяє агентству ООН у справах палестинських біженців ще $40 мільйонів

Укрінформ
Фінансована Саудівською Аравією гуманітарна організація пообіцяла збільшити фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) на 40 мільйонів доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Багатомільярдна пожертва UNRWA буде здійснена Центром порятунку та гуманітарної допомоги імені Короля Салмана (KSrelief), який опікується ситуацією у секторі Гази.

Зазначається, що нещодавно Канада, Австралія та Швеція відновили фінансування агентства в анклаві, а кілька країн Перської затоки, включаючи Саудівську Аравію, збільшили фінансування.

Однак, за словами речниці UNRWA Тамари аль-Ріфаї, цього все одно може бути недостатньо.

«Сполучені Штати є нашим найбільшим донором, тому жодна компенсація інших донорів, якими б щедрими вони не були, не може фактично заповнити цю прогалину», – сказала речниця агенції.

Читайте також: Австралія відновить фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців

Раніше у жовтні Саудівська Аравія оголосила про виділення 2 мільйонів доларів для UNRWA, тоді як у листопаді центр KSrelief виділив агентству ООН в Газі 15 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, наприкінці січня США оголосили про призупинення фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) на тлі звинувачень його співробітників у причетності до нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-