На російському НТВ показали фейкове відео з Даніловим про теракт у Підмосковʼї

На російському НТВ показали фейкове відео з Даніловим про теракт у Підмосковʼї

Укрінформ
Російські пропагандисти з телеканалу НТВ оприлюднили діпфейк із секретарем РНБО України Олексієм Даніловим, намагаючись переконати, що Україна нібито причетна до теракту 22 березня у Підмосковʼї.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що пропагандистський канал НТВ поширив відео з начебто українського телеефіру, у якому секретар РНБО України Олексій Данілов нібито підтвердив причетність Києва до теракту в Підмосковʼї.

У Центрі стратегічних комунікацій, з посилання на журналістів "Детектор медіа" зазначили, що для створення фейку росіяни використали частину кадрів з телемарафону за 16 березня та замінили гостя – начальника ГУР МОУ Буданова – на підробне відео з Даніловим.

"У ролику не збігаються міміка та мовлення Данілова - це вказує на можливе використання діпфейку", - наголосили у Центрі стратегічних комунікацій.

Читайте також: Заяви про нібито причетність України до теракту в залі «Крокус» є провокацією Кремля - МЗС

Насправді ж ввечері 22 березня ведучими телемарафону були інші люди - Марічка Падалко і Максим Сухенко, а не Марина Скиба й Олег Білецький, як у відео НТВ, а події в Підмосковʼї коментував не Данілов, а представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

"Подібними вкидами росіяни намагаються перекласти відповідальність за теракт на українців, який насправді є провокацією спецслужб Путіна", - наголосили у Центрі стратегічних комунікацій.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю ввечері в партер концертної зали "Крокус Сіті Холл" перед концертом гурту "Пікнік" вдерлися "люди в камуфляжі" та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки сталися вибухи, спалахнула пожежа. Наразі відомо про 83 загиблих, в лікарнях Москви і Московської області перебувають 115 осіб, зокрема п'ятеро дітей.

Читайте також: РосЗМІ повідомляють, що терористам вдалося втекти з «Крокусу»

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (також відоме як ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за цей теракт у підмосковному Красногорську.

Дані американської розвідки вказали на вірогідність цієї заяви угруповання ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-