Європейська рада розпочинає переговори щодо членства з Боснією і Герцеговиною – Шарль Мішель

Європейська рада розпочинає переговори щодо членства з Боснією і Герцеговиною – Шарль Мішель

Укрінформ
Лідери держав та урядів ЄС на зустрічі в форматі Європейської ради вирішили розпочати переговори про членство з Боснією і Герцеговиною, та доручили Європейській комісії підготувати відповідні правові рамки для таких переговорів.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференція за підсумками першого дня роботи саміту ЄС заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця Європейська рада продемонструвала єдність та геополітичні амбіції ЄС. Ми вирішили відкрити переговори про членство з Боснією й Герцеговиною. Це важлива віха. Ми запросили Європейську комісію опрацювати рамки для переговорів. Безумовно, є ще кроки, які мають бути здійснені. Ми запросили Єврокомісію визначити такі кроки, з урахуванням тих заходів, які Боснія і Герцеговина має здійснити», - зазначив Шарль Мішель.

Читайте також: ЄС може почати переговори з Україною щодо членства ще за Бельгійського головування – Шарль Мішель

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі пройшов перший день роботи дводенного саміту ЄС. Серед пріоритетних питань лідери ЄС розглянули нарощування військової допомоги для України та негайні заходи зі зміцнення європейської оборони й безпеки.

Фото: Justin Lane/EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-