ЄС може почати переговори з Україною щодо членства ще за Бельгійського головування - Мішель

ЄС може почати переговори з Україною щодо членства ще за Бельгійського головування - Мішель

Укрінформ
Європейська рада доручила Раді ЄС швидко опрацювати рамки для переговорів з Україною щодо членства, аби розпочати переговорний процес ще до завершення терміну Бельгійського головування в Євросоюзі.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками першого дня роботи саміту ЄС заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми надаємо Україні підтримку також у питаннях розширення, та маємо нагоду підтримати зусилля України, та надихнути її на подальші реформи. Рамки для переговорів вже на столі. Ми запросили Раду ЄС працювати швидко, щоб досягти прогресу, і я щиро сподіваюся, що під час бельгійського головування буде можливим провести першу міждержавну конференцію з Україною», - заявив Шарль Мішель.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада 14 грудня 2023 року прийняла історичне рішення про початок переговорів з Україною про членство в Європейському Союзі, та доручила Єврокомісії розробити та представити Раді ЄС рамкові умови для таких переговорів. Нарізі такі «переговорні рамки» знаходяться вже на розгляді країн-членів ЄС.

Читайте також: Європа має бути щитом для України - Мецола за підсумками зустрічі у Брюсселі

Якщо перша міжурядова конференція між Україною і ЄС відбудеться ще за Бельгійського головування, це означає, що переговори розпочнуться у період до кінця червня, коли завершиться ротаційне головування Бельгії в ЄС. З 1-го липня головування в ЄС переходить до Угорщини.

Фото: MTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-