Вашингтон і Сеул домовились посилити боротьбу з контрабандою нафтопродуктів до КНДР

Вашингтон і Сеул домовились посилити боротьбу з контрабандою нафтопродуктів до КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати і Південна Корея домовилися створити спеціальний консультативний орган для боротьби з контрабандою до КНДР нафтопродуктів, масштаби якої постійно зростають.

Про це з посиланням на південнокорейське МЗС повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Дві країни узгодили відповідне рішення під час телефонних переговорів американського посланця з питань Північної Кореї Чон Пака та уповноваженого з питань КНДР зовнішньополітичного відомства Південної Кореї Лі Чжун Ір.

«Зазначивши, що Північна Корея у порушення резолюцій Ради безпеки ООН продовжує контрабанду нафтопродуктів, дві сторони домовилися ще більше зміцнити свою співпрацю, щоб заблокувати такі зусилля, і створять спеціальний консультативний орган», - ідеться в повідомленні МЗС.

Дві країни також висловили глибоку стурбованість продовженням військових провокацій КНДР та її ворожою політикою і агресивною риторикою на адресу Південної Кореї.

Читайте також: В Індії відмовилися приймати танкери з РФ

Відповідно до санкцій Радбезу ООН, Північній Кореї заборонено імпортувати понад 500 тис. барелів нафтопродуктів на рік, проте у доповіді комісії Комітету з санкцій РБ ООН щодо Північної Кореї ідеться, що танкери під прапором КНДР минулого року могли доставити втричі більше – понад 1,5 мільйона барелів.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея генерує до 50% своїх доходів у іноземній валюті коштом зловмисної кібердіяльності та фінансує цими викраденими коштами майже половину своєї ракетно-ядерної програми.

Фото: Angus Bennett/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-