Рютте у Брюсселі розповів, як Європа може зменшити енергетичну залежність від Росії

Рютте у Брюсселі розповів, як Європа може зменшити енергетичну залежність від Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що збалансований енергетичний баланс підвищить енергетичну безпеку, зробивши менш залежними від таких країн, як Росія.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“Протягом тривалого часу у багатьох із нас були сумніви щодо атомної енергетики, головною причиною яких була Чорнобильська катастрофа 1986 року. Але часи змінилися, і технології безпеки еволюціонували. Перший Саміт з ядерної енергетики, що проходить тут, у Брюсселі, демонструє зростаюче визнання вирішальної ролі, яку може відігравати ядерна енергетика поряд з відновлюваними джерелами енергії, такими як сонячна та вітрова, у досягненні наших кліматичних цілей. Нідерланди працюють над тим, щоб ця роль була визнана частиною зеленого переходу Європи, особливо коли йдеться про виробництво електроенергії. Збалансований енергетичний баланс підвищить нашу енергетичну безпеку, зробивши нас менш залежними від таких країн, як Росія”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Енергосоюз ЄС довів стійкість в умовах російської агресії проти УкраїниУрсула фон дер Ляєн

Варто зазначити, що 21 березня 2024 року у Брюсселі проходять два саміти: ядерний і європейський.

Розвиток атомної енергетики та підтримка України – це теми, які 21 березня обговорюють лідери країн Європейського Союзу в Брюсселі на двох самітах.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Брюсселі розпочався дводенний саміт ЄС. Серед пріоритетних питань лідери ЄС розглядають нарощування військової допомоги для України та негайні заходи зі зміцнення європейської оборони й безпеки.

Фото: Х Mark Rutte

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-