Генкомісар Лаззаріні заявив про цілеспрямовану кампанію проти Агентства ООН у Газі

Генкомісар Лаззаріні заявив про цілеспрямовану кампанію проти Агентства ООН у Газі

Укрінформ
Генеральний комісар Агентства ООН у справах палестинських біженців і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA) Філіп Лаззаріні заявив про організовану кампанію, яка нібито спрямована на припинення діяльності цієї структури.

Як передає власкор Укрінформу, про це Лаззаріні заявив на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у понеділок.

«UNRWA стикається з цілеспрямованою і узгодженою кампанією, спрямованою на підрив його діяльності і, зрештою, на її припинення», - сказав він.

За словами очільника агентства, реалізація цього плану «вже йде повним ходом, руйнуючи нашу інфраструктуру по всьому сектору Гази». «Ліквідувати UNRWA - це недалекоглядно, - додав він. - Якщо ми це зробимо, то принесемо в жертву ціле покоління дітей, посіявши насіння ненависті, обурення й майбутнього конфлікту».

Лаззаріні нагадав, що 16 країн призупинили фінансування агентства на загальну суму 450 млн доларів.

«Доля агентства й мільйонів людей, які залежать від цього, висить на волосині», - зауважив генеральний комісар.

Читайте також: Ізраїль вимагає відставки генерального комісара ООН Лаззаріні

Своєю чергою постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан зазначив, що агентство «завжди було частиною проблеми й ніколи не було частиною її розвʼязання».

«UNRWA за допомогою міжнародного фінансування - вашого фінансування - виховує з палестинських дітей терористів», - наголосив він, закликавши припинити надавати агентству гроші.

За даними Ізраїлю, до діяльності UNRWA залучено 450 представників ХАМАСу.

На пресконференції в понеділок Лаззаріні заявив, що UNRWA перебуває на «переломному етапі», оскільки донори заморожують фінансування, Ізраїль чинить тиск з метою ліквідації агентства, а гуманітарні потреби стрімко зростають.

Як повідомлялося, в UNRWA в Газі працюють 13 тис. осіб, які, зокрема, керують школами, клініками та соціальними службами, а також розподіляють гуманітарну допомогу.

Читайте також: Військовики Ізраїлю виявили тунель ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН

У січні Ізраїль звинуватив 12 співробітників агентства в участі в нападі ХАМАСу на країну 7 жовтня. Вони були звільнені, в ООН оголосили про початок незалежного внутрішнього розслідування.

Низка країн, зокрема США, Велика Британія, Німеччина, Японія зупинили фінансування агентства. Натомість Європейська комісія заявила у п'ятницю, що виділить 50 млн євро для UNRWA.

Фото: Jean-Guy Python/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-