У Фінляндії в контрабанді мігрантів через кордон з РФ підозрюють 35 людей

У Фінляндії в контрабанді мігрантів через кордон з РФ підозрюють 35 людей

Укрінформ
Прикордонна служба Фінляндії підозрює 35 осіб у контрабанді шукачів притулку через кордон із Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Зазначається, що розслідування стосується як обтяжуючих обставин, так і основних форм злочинів, пов’язаних з організацією нелегальної міграції.

Загалом було відкрито 25 кримінальних проваджень, тоді як 21 людина підозрюється в організації незаконного в’їзду на територію Фінляндії, ще чотири – у скоєнні тяжких злочинів.

Зазначається, що нелегальний в’їзд часто організовують, наприклад, надаючи шукачам притулку транспорт і документи для в’їзду у Фінляндію за певну плату.

Читайте також: Фінляндія виділить €30 мільйонів на чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України

Начальник відділу запобігання злочинам Головного управління прикордонної служби Томі Ківенйуурі розповів, що 19 розслідувань також пов’язані із підозрами у переправленні людей в інші частини Європи через Фінляндію. Підозрювані є представниками кількох національностей, найчастіше це вихідці із Іраку та Сирії. Також значною групою підозрюваних є росіяни, додав він.

Згідно із даними Центральної кримінальної поліції KRP, на минулому тижні понад 200 шукачів притулку, які потрапили з РФ до Фінляндії, зникли безвісти.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія планує ухвалити тимчасове законодавство, що дозволить прикордонним органам зупиняти шукачів притулку, які намагаються потрапити на її територію з Росії.: Yle

Фото

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-