У Міноборони Австрії дистанціювалися від проросійської статті чиновника Академії оборони

У Міноборони Австрії дистанціювалися від проросійської статті чиновника Академії оборони

Укрінформ
Науковий співробітник Національної академії оборони Австрії Гаральд Гаас опублікував у спеціалізованому журналі статтю з виправданням війни РФ проти України, водночас у Міністерстві оборони Австрії назвали текст "божевільним та абсурдним".

Про це повідомляє Falter, передає Укрінформ.

Як зазначається, стаття Гааса "Захід проти Росії – політика та глибинна психологія" опублікована у журналі Zeitschrift für Sozialpsychologie und Gruppendynamik, який субсидується департаментом культури міста Відня. "Текст на 25 сторінках сповнений російської пропаганди, напівправди і помилок, а також войовничих звинувачень на адресу ЄС і НАТО. Лише одна людина в ній не зазнає критики - російський диктатор Володимир Путін", - наголошується у публікації Falter.

Зазначається, що у своїй статті Гаас, який вивчав психологію та політологію і має титул "почесний радник" від Міністерства оборони Австрії, не згадує про масові вбивства російськими військами цивільних у Маріуполі та Бучі, викрадення українських дітей, ув'язнення опонентів путінського режиму та вимушене переселення мільйонів українців.

Читайте також: ООН: Порушення Росією прав людини на ТОТ мають довгострокові наслідки для України

У Falter відзначають, що "для Гааса ця терористична війна – лише "інтервенція" і "спецоперація", яку зрештою спровокував Захід", а уряд у Києві "виявився корумпованим режимом, який демонізував і напав на Росію".

При цьому текст не підписаний як приватна думка Гаральда Гааса, натомість "адресою автора" вказано Національну академію оборони Австрії.

У коментарі Falter речник Міністерства оборони Австрії Міхаель Бауер назвав текст Гааса "божевільним" і "абсурдним". За його словами, стаття жодним чином не відповідає офіційній позиції міністра оборони, автор не мав права посилатися на свою посаду в австрійському оборонному відомстві.

Натомість Гаас у коментарі тижневику заявив, що прагнув показати й "іншу сторону конфлікту", щоб дати можливість "зрозуміти точку зору Путіна".

Як повідомлялося, федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер наголосив на важливості продовження підтримки України, оскільки кожен сигнал про її послаблення лише "посилює російського агресора".

13 березня Австрія оголосила персонами нон грата двох дипломатів російського посольства за дії, несумісні з дипломатичним статусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-