Росія активізувала кампанію з дискредитації України на Близькому Сході - ГУР

Росія активізувала кампанію з дискредитації України на Близькому Сході - ГУР

Укрінформ
Кремль активізував кампанію з дискредитації України на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило у Фейсбуці.

Завданням чергової гібридної операції РФ є виправдати загарбницьку війну; дискредитувати Україну та держави Заходу; нав’язати неприйнятні умови переговорів; поліпшити власне становище у регіоні; добитись зменшення економічного і політичного тиску, якого Москва зазнає через агресію та вчинення воєнних злочинів, підкреслили в ГУР.

Для досягнення вказаних цілей Росія посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва.

Так, працівники російського посольства у Єгипті отримали вказівки із Кремля провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів.

Також у межах операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України, зазначили у розвідці.

Йдеться, зокрема про "два папірці під назвами: "О роли Запада в конфликте на Украине" та "О ситуации вокруг Украины". У вказаних матеріалах подано путінську версію історії України з моменту краху радянського союзу, а терористична агресивна Росія представлена як жертва", - наголосили в ГУР.

Ключова ідея, яку просуває Кремль на Близькому Сході - безальтернативність нав’язаного ним сценарію завершення війни. Він включає позбавлення України військової допомоги з боку Заходу, припинення бойових дій Силами безпеки і оборони України, збереження Москвою контролю над тимчасово захопленними українськими територіями та "інші нісенітниці на кшталт "вічного позаблокового статусу", "денацифікації" та "демілітаризації", зазначили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Кремль створює коаліцію з Китаєм, Іраном і КНДР - ISW

Як повідомляв Укрінформ, в лютому ГУР заявило, що росіяни розпочали інформаційну операцію "Перун" для виправдання своєї військової агресії проти України.

Завершення операції Росія планує до 30 червня цього року.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-