Дії КНР у Південнокитайському морі порушують права Філіппін - Блінкен

Дії КНР у Південнокитайському морі порушують права Філіппін - Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Маніли розкритикував провокаційні дії Китаю в Південнокитайському морі, заявивши, що вони порушують права Філіппін.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Ентоні Блінкен розкритикував провокаційні дії Китаю у Південнокитайському морі під час візиту до Маніли, а також він підтвердив зобов’язання США щодо забезпечення безпеки Філіппін", - йдеться у повідомленні.

За словами Блінкена, США та інші країни об'єдналися на підтримку Філіппін після того, як китайські кораблі заблокували філіппінські судна у спірних водах та розстріляли з водометів.

Він також наголосив, що світ розглядає такі дії Китаю у Південнокитайському морі як порушення міжнародного права.

"Ми поділяємо стурбованість діями КНР, які загрожують нашому спільному баченню вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема у Південнокитайському морі", - заявив він на зустрічі в з міністром закордонних справ Філіппін Енріке Манало.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня два китайські кораблі берегової охорони застосували водомети проти судна, зафрахтованого філіппінськими військовими для операції з поповнення запасів, унаслідок чого четверо філіппінських військовослужбовців були поранені.

Читайте також: Філіппіни обіцяють дати відсіч Китаю, якщо їх морські інтереси ігноруватимуть

Коли філіппінські судна намагалися вийти з заблокованої ділянки, китайські кораблі виконали небезпечні маневри, тоді відбулися зіткнення.

Міністр оборони Філіппін Джільберто Теодоро наказав військовим запровадити нову стратегію захисту території та економічних інтересів країни через декілька днів після останнього зіткнення з китайськими кораблями у морі.

Фото: Eloisa Lopez/Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-