Філіппіни ухвалили нову оборонну стратегію після зіткнення з китайськими кораблями

Філіппіни ухвалили нову оборонну стратегію після зіткнення з китайськими кораблями

Укрінформ
Міністр оборони Філіппін Джільберто Теодоро наказав військовим запровадити нову стратегію захисту території та економічних інтересів країни через кілька днів після останнього зіткнення з китайськими кораблями у морі.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"Ми розвиваємо нашу здатність захищати і охороняти всю нашу територію і виключну економічну зону, щоб гарантувати, що наш народ і всі майбутні покоління філіппінців зможуть вільно користуватись природними ресурсами, які по праву належать нам", - йдеться у заяві Теодоро.

Комплексна концепція оборони архіпелагу, представлена міністром оборони в січні, є частиною зусиль із модернізації військового потенціалу країн Південно-Східної Азії та координації зусиль уряду, спрямованих на надання громадянам і компаніям Філіппін, а також уповноваженим урядом особам можливості безперешкодно розвідувати природні ресурси в межах виключної економічної зони.

Ця стратегія була "прийнята адміністрацією Маркоса в межах її загальнодержавного підходу до вирішення морського спору з Китаєм", йдеться у заяві Офісу зв'язку президента Філіппін.

Читайте також: Філіппіни обіцяють дати відсіч Китаю, якщо їх морські інтереси ігноруватимуть

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня два китайські кораблі берегової охорони застосували водомети проти судна, зафрахтованого філіппінськими військовими для операції з поповнення запасів, унаслідок чого четверо філіппінських військовослужбовців були поранені.

Коли філіппінські судна намагалися вийти з заблокованої ділянки, китайські кораблі виконали небезпечні маневри і сталися зіткнення.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-