Глава МЗС Австрії про висилку російських дипломатів: Вони перейшли «червону лінію»

Глава МЗС Австрії про висилку російських дипломатів: Вони перейшли «червону лінію»

Укрінформ
Австрія вислала двох російських дипломатів, оскільки вони перейшли "червону лінію" та порушили міжнародне право.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв’ю суспільному телерадіомовнику ORF.

"Як міністр закордонних справ я провів дуже чітку лінію. Я вже говорив, коли вступив на посаду п'ять років тому, що моя лінія, моя основа – це міжнародне право. Це – моя червона лінія", - сказав міністр, коментуючи чергову висилку двох російських дипломатів.

За словами Шалленберга, він ніколи не ухилявся від вжиття відповідних заходів, коли ставало відомо, у співпраці зі службами, що вживаються заходи та проводиться діяльність, які не відповідають Віденській конвенції про дипломатичні відносини.

Водночас міністр не став коментувати повідомлення у ЗМІ про те, що висланими двома дипломатами були офіцери російських СЗР та ГРУ.

Читайте також: Росія становить найбільшу шпигунську загрозу для Швейцарії - розвідка

"Для мене важливо, що все це базується на дуже тісній співпраці з нашими службами, що ми дуже ретельно все розслідуємо. Ми не робимо це свавільно, не робимо це з примхи і, звичайно, не на основі дзвінків ззовні. І коли у нас є відчуття, що тут відбуваються дії, які не узгоджуються з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини, то ми проводимо червону лінію", - сказав Шалленберг.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня Австрія оголосила персонами нон ґрата двох дипломатів російського посольства за дії, несумісні з їхнім дипломатичним статусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-