ЦАХАЛ взяв під контроль лікарню в секторі Гази, де переховуються бійці ХАМАСу

ЦАХАЛ взяв під контроль лікарню в секторі Гази, де переховуються бійці ХАМАСу

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю в понеділок, 18 березня, встановила контроль над лікарнею "Шифа" в місті Газа і закликала членів ХАМАС, які перебувають там, вийти і здатися.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Розвідка ЦАХАЛу повідомила, що бойовики ХАМАСу нещодавно прибули на територію лікарні, щоб використовувати її як командний центр. Інформації про утримання заручників у цьому районі немає.

Кілька бойовиків ХАМАСу були вбиті і поранені в перестрілках з ізраїльськими силами оборони на території лікарні. Один ізраїльський солдат зазнав легкого поранення. За даними ЦАХАЛу, військові захопили близько 80 заручників, а деякі з них є підтвердженими терористами.

Ізраїльські військовослужбовці також повідомили, що вбили високопоставленого бойовика ХАМАСу - Фаїка Мабхуха. Він очолював службу внутрішньої безпеки ХАМАСу, був озброєний і переховувався в комплексі "Шифа", "звідки працював над просуванням терористичної діяльності", - повідомляє ЦАХАЛ. Мабхух був убитий під час перестрілки при спробі його арешту. У сусідній кімнаті, за повідомленням ЦАХАЛу, військові знайшли схованку зі зброєю.

Мабхух, за даними ЦАХАЛу і Шин-Бету, відповідав за "синхронізацію" різних підрозділів ХАМАСу в секторі Газа.

Читайте також: Операція Ізраїлю в районі Рафаха ускладнить досягнення миру в регіоні - Шольц

Армія оборони Ізраїлю закликала всіх, хто живе поблизу лікарні Шифа, а також мешканців сусіднього району міста Газа Рімаль евакуюватися до "гуманітарної зони" аль-Мавасі на узбережжі південної частини Гази, оскільки військові розпочинають новий рейд у цьому районі.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року ЦАХАЛ уже проводив військову операцію в лікарні «Шифа», де розташовувався оперативний центр ХАМАСу.

Очолювана ВООЗ гуманітарна група описала лікарню Аль-Шифа як «зону смерті», а ситуацію там назвала «відчайдушною».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-