Операція Ізраїлю в районі Рафаха ускладнить досягнення миру в регіоні - Шольц

Операція Ізраїлю в районі Рафаха ускладнить досягнення миру в регіоні - Шольц

Укрінформ
За словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, потенційна велика кількість жертв серед цивільних унаслідок наступу армії Ізраїля на місто Рафах у секторі Гази може зробити досягнення миру в регіоні "дуже складним".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Велика кількість жертв серед цивільного населення, яка може виникнути внаслідок наступу Ізраїлю на місто Рафах у секторі Гази, зробить мир у регіоні дуже складним", — заявив у неділю канцлер Німеччини Олаф Шольц після переговорів з королем Йорданії.

За його словами, це один з головних аргументів, які він наводитиме на переговорах з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу пізніше сьогодні під час своєї поїздки до регіону.

"Зараз мова йде про те, щоб ми прийшли до тривалого припинення вогню, - сказав Шольц після переговорів з королем Абдуллою в його приватній резиденції в йорданському порту Акаба на Червоному морі. - Це дозволить нам запобігти такому наземному наступу".

Читайте також: Ізраїль відкинув нову угоду про перемир'я від ХАМАСу

Відповідаючи на запитання, чи готовий він чинити тиск на Нетаньягу, щоб той припинив бойові дії, Шольц сказав, що "дуже ясно, що ми повинні зробити все, щоб ситуація не погіршилася".

"Ізраїль має повне право захищати себе. Водночас, не може бути так, щоб ті, хто втік до Рафаха, опинилися під прямою загрозою будь-яких військових дій та операцій, які там ведуться", — зазначив Шольц.

Втім, Шольц не відповів прямо на запитання про те, чи відреагує Німеччина на можливий широкомасштабний наступ у Рафаху, наприклад, обмеживши експорт німецької зброї до Ізраїлю.

Читайте також: Байден розкритикував дії Нетаньягу у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, в Ізраїлі оголосили про наміри перемістити 1,4 мільйона палестинців з міста Рафах на півдні сектору Гази до "гуманітарних анклавів" перед запланованими військовими діями в цьому районі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у п'ятницю на засіданні військового кабінету Ізраїлю схвалив плани наступу армії на Рафах.

Фото: Bundesregierung/Kügeler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-