Бербок розкритикувала «вибори Путіна» та пообіцяла й надалі підтримувати України

Бербок розкритикувала «вибори Путіна» та пообіцяла й надалі підтримувати України

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що «псевдовибори» в Росії є порушенням міжнародного права.

Про це вона сказала перед початком зустрічі глав зовнішньополітичних відомств ЄС у Брюсселі в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Вибори» в Росії були виборими без вибору», - констатувала дипломатка. За її словами, те, як вони проходили, показує, що Путін порушує права не лише власного народу, але й Хартії ООН.

Німецька міністр підкреслила, що проведення так званих виборів на частинах території України, Грузії, Молдови суперечить міжнародному праву.

Читайте також: Франція не визнає проведення і результати «виборів Путіна» у Росії - МЗС

Вона звернула увагу, що людей буквально змушували голосувати, а до виборчих дільниць їх супроводжували солдати.

Водночас Бербок назвала вражаючим те, що чимало росіян цими вихідними дали чітко зрозуміти, що вони «не на одній лінії з цим російським президентом».

Глави МЗС ЄС запровадять на зустрічі санкції у зв’язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального, нагадала вона.

«Водночас ми маємо все зробити, щоб захиститися від путінської Росії, а також непохитно продовжувати стояти на боці України, з 5 млрд євро, щоби вона могла боронити себе проти цієї російської агресії», - сказала очільниця німецького зовнішньополітичного відомства.

Вона піддала критиці тих, хто закликає до «замороження конфлікту» в Україні та запропонувала ознайомитися зі свіжою доповіддю ООН щодо злочинів російських солдат, назвавши її «книгою жахів».

«Ті, хто прочитає цю доповідь, не стануть говорити про замороження конфлікту, адже це документ чітко показує, що замороження означає: що люди під щодня та щоночі змушені будуть жити під російським контролем, під російським насильством», - підкреслила Бербок.

Вона запевнила, що партнери будуть допомагати, в тому числі зброєю, стільки, скільки Україна та сотні тисяч людей на окупованих територіях будуть цього потребувати.

.Як повідомляв Укрінформ, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Європа не може нехтувати імперськими планами Путіна та має не допустити його перемоги в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-