На Кубі протестували проти відключення електроенергії та нестачі їжі

На Кубі протестували проти відключення електроенергії та нестачі їжі

Укрінформ
Невеликі групи протестувальників вийшли на вулиці міста Сантьяго у неділю, виступаючи проти восьмигодинного відключення електроенергії та нестачі продуктів харчування по всій Кубі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Державні медіа Куби підтвердили проведення протестів у Сантьяго, тоді як у посольстві США у Гавані заявили, що мітинги відбулися і в інших провінціях острова.

«Нам відомо про повідомлення щодо мирних протестів у Сантьяго, Баямо, Гранмо та інших місцях на Кубі, де громадяни протестують проти нестачі їжі та електроенергії. Ми закликаємо кубинський уряд поважати права людини і звернути увагу на законні потреби кубинського народу», – йдеться у дописі відомства у Фейсбуці.

Президент країни Мігель Діас-Канель також згадав про протести у дописі в соцмережі X, однак не вказав, де саме вони відбулися. Він звинуватив антиурядових «терористів», які, за його словами, знаходяться у Сполучених Штатах, у підбурюванні до протестів, заявивши, що вони «заохочували дії проти внутрішнього порядку країни».

«Кілька людей висловили своє невдоволення ситуацією із електропостачанням та розподілом продуктів харчування. Вороги революції використовують цей контекст для дестабілізації уряду», – написав Діас-Канель.

Відео, на яких люди скандують «Електроенергія та їжа», швидко поширились у соцмережі Х та у Фейсбуці, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Іспанські фермери влаштували нові протести у Мадриді

Водночас після проведення акції протесту в районі, де збиралися люди, було відключено інтернет-послуги, повідомило AP неназване джерело.

Зараз Куба переживає одну із найбільших економічних та енергетичних криз у своїй історії.

Як повідомлялося, у неділю сотні фермерів пройшли пішки та проїхали на тракторах вулицями Мадрида, протестуючи проти кризи у сільськогосподарському секторі.

Фото: picture alliance/NurPhoto/A. Widak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-