Іспанські фермери влаштували нові протести у Мадриді

Іспанські фермери влаштували нові протести у Мадриді

Укрінформ
У неділю сотні фермерів пройшли пішки та проїхали на тракторах вулицями столиці Іспанії в рамках нового протесту проти кризи, з якою зіткнувся сільськогосподарський сектор країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

У неділю відбулася четверта демонстрація у Мадриді з початку широкомасштабного європейського фермерського руху протесту в середині січня.

Фермери пройшли ходою від Міністерства навколишнього середовища до Міністерства сільського господарства після того, як у п’ятницю чиновники ЄС запропонували законодавчі зміни, з метою різко пом’якшити екологічні правила Спільної сільськогосподарської політики (CAP) блоку.

Фермери несли транспаранти з надписами «Ми не правопорушники» під звуки гудків та свистків.

«Нас душать європейські правила», — зазначив фермер з Посо-де-Гвадалахара, що за 50 кілометрів на схід від Мадрида.

Дискусії чиновників у п'ятницю в Брюсселі були спрямовані на послаблення дотримання деяких екологічних правил, заявила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Польські органи місцевого самоврядування забороняють фермерам блокувати важливі дороги

«Ми стикаємося з купою бюрократичних правил, що змушують нас відчувати себе скоріше в офісі, ніж на фермі», – заявили представники іспанської профспілки Union de Uniones, що виступила організатором недільної акції.

Як повідомляв Укрінформ, у Празі протестують фермери, які вимагають зняття обмежень, встановлених за програмою "Зелений курс". Вони стверджують, що на них тисне уряд і політика ЄС.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-