Польські органи місцевого самоврядування забороняють фермерам блокувати важливі дороги

Польські органи місцевого самоврядування забороняють фермерам блокувати важливі дороги

Укрінформ
Польські органи місцевого самоврядування у різних регіонах країни забороняють фермерам із міркувань безпеки блокувати важливі відрізки доріг.

Про це пише Gazeta Wyborcza, зазначаючи, що такі випадки є, зокрема, у Люблінському і Куявсько-Поморському воєводствах Польщі, передає Укрінформ.

Зокрема, мер міста Біла Підляська Люблінського воєводства Міхал Літвінюк заборонив протест фермерів на об’їзній дорозі міста, що становить частину швидкісної дороги S2, яка з’єднує Варшаву і кордон з Білоруссю. Приймаючи рішення про заборону з безпекових міркувань протесту фермерів в цьому місці, мер міста на сході Польщі підкреслив, що на цьому відрізку дороги упродовж дня проїжджає дуже велика кілька автомобілів, відтак її блокада означатиме параліч міста і неможливість роботи медичних, рятувальних служб, поліції. Він зазначив, що на цьому відрізку дороги рух й без того ускладнений у зв'язку з чергою вантажівок до кордону з Білоруссю. Літвінюк висловив думку, що фермери можуть протестувати на дорогах, але повинні це робити не в таких невралгічних для безпеки руху місцях.

Видання зауважує, що зі схожих причин свою заборону на протест фермерів на дорогах видали також, наприклад, представники органів місцевого самоврядування Куявсько-Поморського воєводства на півночі Польщі.

Своєю чергою фермери подають протести на ці рішення органів місцевого самоврядування до судів, аби ті дозволили їм протестувати у визначених місцях.

Читайте також: Спільний митно-прикордонний контроль сприятиме довірі між Україною й Польщею - Верещук

Як повідомлялось, із 9 лютого 2024 року біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, тривають акції протесту польських фермерів. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. Фермери готують новий загальнопольський страйк із блокуванням доріг на 20 березня.

Нещодавно глава уряду Польщі Дональд Туск повідомив, що для фермерів буде послаблено певні вимоги в Європейському зеленому курсі, проти якого у країні тривають протести.

Фото: Jakub Orzechowski / Agencja wyborcza.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-