Спільний митно-прикордонний контроль сприятиме довірі між Україною й Польщею - Верещук

Спільний митно-прикордонний контроль сприятиме довірі між Україною й Польщею - Верещук

Укрінформ
Спільний митно-прикордонний контроль сприятиме довірі між Україною та Польщею у питаннях транзиту збіжжя, заявляє віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, про це вона сказала в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини».

За словами Верещук, налагодження спільного контролю, в тому числі за транзитом збіжжя, дасть змогу чітко бачити, що, в якій кількості та куди прямує.

На її переконання, цей процес має відбуватися прозоро і зрозуміло, що дозволить вирішити існуючі розбіжності.

«Дійсно, проблема транзиту збіжжя - це про довіру. А довіра - це насамперед контроль. Коли на наших пунктах пропуску буде налагоджений спільний контроль, то буде й довіра. Коли буде обмін митними даними: що, куди, в якій кількості та за якою вартістю їде, то жодних проблемних питань не виникатиме», - зауважила Верещук.

Читайте також: Посол Польщі запевнив, що Туск не має планів призупиняти торгівлю з Україною

Як повідомляв Укрінформ, акції протесту фермерів на території Польщі біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, тривають з 9 лютого 2024 року. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. Фермери готують на 20 березня новий загальнопольський страйк із блокуванням доріг.

Заступники міністрів інфраструктури України і Польщі Сергій Деркач та Павел Ганцаж провели засідання міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, під час якого обговорили питання підписання угоди про спільний митний та прикордонний контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-