Глава МЗС Австрії після зустрічі з Блінкеном: Треба спільно протистояти агресивній Росії

Глава МЗС Австрії після зустрічі з Блінкеном: Треба спільно протистояти агресивній Росії

Укрінформ
Сполучені Штати та Європа мають спільно діяти для протистояння агресії Росії проти України та гібридним діям Кремля загалом.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг під час спільної з державним секретарем США пресконференції у Відні у п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Спільно з федеральним канцлером Карлом Негаммером ми провели дуже хороший обмін думками (з державним секретарем США Етоні Блінкеном – ред.) щодо низки геополітичних гарячих точок, які, знову ж таки, є на порядку денному по обидва боки Атлантики, хай то буде триваюча агресивна війна Росії проти України, жахлива ситуація на Близькому Сході чи дестабілізація на Західних Балканах", - повідомив Шалленберг.

Він зазначив, що зближення щодо цих питань "демонструє міцний і надійний фундамент, на якому будується стратегічне партнерство між Австрією і США".

"У ці важкі часи ми усвідомлюємо, що ми не тільки поділяємо, але й повинні захищати цінності, які нас об'єднують. І перед обличчям агресії Росії проти України, включаючи її гібридні дії та заходи, як ніколи важливо, щоб ми продовжували стояти разом пліч-о-пліч", - заявив австрійський міністр.

Він повідомив, що під час зустрічі з державним секретарем США обговорювалася "вся сфера відносин з Україною, Росією". Коментуючи діяльність австрійської банківської групи RBI, Шалленберг сказав, що й інші міжнародні компанії продовжують працювати у РФ, але наголосив на необхідності дотримання санкційного режиму.

Читайте також: Блінкен подякував Австрії за підтримку України

"Немає і не може бути жодних сумнівів, що санкції мають бути повністю дотримані. З санкцій не може бути жодних винятків. І ми дуже прозоро і відкрито обговорюємо ці питання з нашими партнерами в Європейському Союзі, а також з нашими американськими друзями", - сказав Шалленберг.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю перебуває з візитом у Відні з метою участі у щорічній конференції Управління ООН з наркотиків і злочинності.

У рамках візиту Блінкен зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та керівництвом Австрії – федеральним президентом Александером Ван дер Белленом, федеральним канцлером Карлом Негаммером та міністром закордонних справ Александером Шалленбергом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-