Іран чекатиме скоординована відповідь Заходу, якщо він продасть ракети Росії - Білий дім

Іран чекатиме скоординована відповідь Заходу, якщо він продасть ракети Росії - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати, а також інші країни G7 готові швидко та скоординовано відповісти на будь-які спроби Ірану продати Росії ракети, які та використовує в війні проти України.

Про це заявив у п’ятницю у Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вже висловлювали серйозне занепокоєння з цієї трибуни про те, що Росія прагне придбати в Ірану балістичні ракети близького радіусу дії для ведення жорстокої війни в Україні, і що переговори російської сторони про придбання цих балістичних ракет були активними та мали розвиток»,- зауважив представник адміністрації США.

У цьому зв’язку він наголосив, що в п’ятницю США та інші країни G7 попередили Іран не робити цього та зобов’язалися жорстко відреагувати на потенційний продаж.

«Якщо Іран продовжить надавати Росії балістичні ракети або пов’язані з ними технології, ми готові відповісти швидко та скоординовано, включно з новими та значними заходами проти Ірану»,- заявив представник Білого дому.

Читайте також: Білий дім про розміщення іноземних військ в Україні: Це суверенне рішення кожної країни

Він також зазначив, що Сполучені Штати дуже уважно стежать за розвитком військового співробітництва між Москвою й Тегераном. За його словами, поки що ознак передачі ракет російській стороні не було виявлено, однак США та інші країни G7 готові запровадити швидкі наслідки. Адже йдеться не лише про страждання мирних українців від ракетних ударів РФ, але також про загрозу країнам на Близькому Сході, оскільки режим у Тегерані також прагне отримати від Росії військові технології.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ірану були надіслані «дуже чіткі» сигнали не постачати Росії ракети.

Фото: ua.usembassy.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-