Білий дім про розміщення іноземних військ в Україні: Це суверенне рішення кожної країни

Білий дім про розміщення іноземних військ в Україні: Це суверенне рішення кожної країни

Укрінформ
Чинна адміністрація США не заперечує пропозиціям інших країн НАТО розмістити свої війська на території України та підкреслює, що це є суверенним рішенням кожної нації.

Таку заяву зробив у п’ятницю в Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

У відповідь на запитання, чи просить адміністрація Байдена інші країни, такі як Франція, припинити розмови щодо надсилання військ в Україну, Кірбі чітко наголосив: «Ні».

Коли у нього запитали, чи виступають США проти того, аби інші країни робили це, представник Білого дому зазначив, що це є суверенним рішенням, яке оцінює та приймає кожна нація. Водночас він зауважив, що Сполучені Штати продовжують залишатися на позиції, оголошеної президентом Байденом раніше.

Читайте також: Рішення про направлення до України військових ухвалюватиме парламент - прем’єрка Естонії

«Я можу говорити лише від імені цієї суверенної нації (США – ред.) та цього головнокомандувача. Він чітко дав зрозуміти, що ми не будемо розміщувати свої війська (в Україні – ред.)»,- зауважив радник Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Франції Еммануель Макрон заявив, що війна в Україні є екзистенційною для Європи, тож він не виключає варіанту із введенням французьких військ на територію нашої країни, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-