Рішення про направлення до України військових ухвалюватиме парламент - прем’єрка Естонії

Рішення про направлення до України військових ухвалюватиме парламент - прем’єрка Естонії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що рішення про відправлення до України військових ухвалюватиме парламент країни.

Як передає Укрінформ, про це Каллас заявила 13 березня під час виступу в парламенті країни, повідомляє ERR.

Як зазначається, головною темою інформаційної години уряду стала ситуація з заявою президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправки іноземних військ на територію України.

Після того як депутати від фракції Консервативної народної партії Естонії (EKRE) вкотре почали вимагати гарантій про те, що естонських військових до України не відправлять, Каллас наголосила, що це рішення ухвалюватиме не вона.

“Я не даю таких обіцянок, тому що обставини можуть змінитися. За вашою інтерпретацією, здається, що втручанням може бути що завгодно. Наша військова допомога Україні теж може бути розцінена РФ як втручання, тому що ми дуже хочемо, щоб Україна перемогла, ми дуже хочемо, щоб Росія програла та повернулася до своїх кордонів”, – зазначила Каллас.

"Для відправлення солдатів кудись за межі Естонії потрібен мандат Рійгікогу (парламенту Естонії - ред.), так що ви зможете вирішити це питання самі. Так само, як ми відправляли солдатів у різні місії, для цього потрібен мандат Рійгікогу. Я не можу це вирішити одноосібно. Це питання ніяк не пройде повз вас", - заявила Каллас депутатам.

Читайте також: Присутність військових з країн НАТО в Україні не порушуватиме міжнародні норми - президент Чехії

Як повідомлялося, у Парижі 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не відкидає перспективи участі європейських військ у війні в Україні.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військових до України та припинити проводити "червоні лінії" у питанні допомоги Києву.

Фото: Jürgen Randmaa/valitsuse pressiteenistus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-