Блінкен: Ми надіслали Ірану чіткі сигнали не постачати Росії ракети

Блінкен: Ми надіслали Ірану чіткі сигнали не постачати Росії ракети

Укрінформ
Сполучені Штати надіслали Ірану "дуже чіткі" сигнали не постачати Росії далекобійні ракети для їх використання у війні проти України.

Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільної з главою МЗС Австрії пресконференції у Відні у п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Стосовно питання про іранські ракети для застосування в Україні. Ми надіслали дуже чіткі сигнали Ірану не робити цього. І це стало предметом серйозних розмов між низкою країн Європи та США", - відповів Блінкен на питання щодо ймовірності поставок Іраном далекобійних ракет Росії для подальшого використання у війні проти України та реакції Заходу з цього приводу.

Читайте також: ЄС застосує санкції, якщо Іран поставить балістичні ракети Росії - фон дер Ляєн

Держсекретар США наголосив, що занепокоєння щодо можливості таких поставок є великим, як і є "дуже сильна" рішучість відреагувати на це.

"Занепокоєння щодо такої можливості, і готовність відреагувати на це, якщо це буде необхідно, є дуже реальними і дуже сильними", - сказав Блінкен.

Читайте також: США підтримують таємні контакти з Іраном, аби той стримав хуситів від нападу на кораблі

Як повідомлялося, за даними Reuters, Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу "земля-земля".

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов 25 лютого заявив, що інформація про те, що Іран передав Російській Федерації далекобійні ракети, не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-