Сейм Литви просить Єврокомісію заборонити імпорт до ЄС зерна з Білорусі та Росії

Сейм Литви просить Єврокомісію заборонити імпорт до ЄС зерна з Білорусі та Росії

Укрінформ
Сейм Литви ухвалив резолюцію із закликом до Єврокомісії заборонити імпорт російського та білоруського зерна до Європейського Союзу.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

За резолюцію проголосували одностайно, 107 голосами «за».

«Цією резолюцією ми прагнемо консолідувати парламенти всіх країн ЄС, щоб ухвалити спільне європейське рішення без необхідності для окремих країн вводити заборону», — сказав, представляючи проєкт резолюції у Сеймі, голова парламентського комітету із питань сільського господарства Вікторас Пранцкетіс.

У документі також міститься прохання до ЄК забезпечити співпрацю та координацію між країнами-членами ЄС, щоб ефективно та рівномірно впровадити заборону на всій території блоку.

Читайте також: Російський агросектор має опинитися під жорсткими санкціями - Кондратюк

Литовські парламентарії також закликають ЄК вивчити можливість заборони на ввезення в ЄС продуктів харчування російського та білоруського походження, а в разі необхідності регулювання потоків сільськогосподарської продукції – використовувати українську продукцію.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому латвійський парламент ухвалив поправки до закону про сільське господарство та розвиток села, які забороняють імпорт сільськогосподарської та кормової продукції з РФ та Білорусі для споживання в Латвії.

За інформацією ЗМІ у Європарламенті проведуть дебати щодо заборони імпорту агропродукції з Росії та Білорусі.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-