Росія заборонила в'їзд 227 громадянам США

Росія заборонила в'їзд 227 громадянам США

Укрінформ
МЗС Росії у відповідь «на санкції, що постійно розширюються» з боку США, заборонило в'їзд до країни 227 американцям, яких вважають «безпосередньо залученими до антиросійських акцій».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення відомства країни-агресора.

У списку – вчені, дипломати, військові, чиновники та журналісти, які, як вважають у Росії, регулярно «відзначаються ворожими випадами або поширенням вигадок та відвертого наклепу про зовнішню та внутрішню політику Росії».

Читайте також: Кремль заборонив в’їзд 18 громадянам Британії за «демонізацію Росії»

Серед них - заступник міністра фінансів Пол Розен, заступник командувача сухопутних військ ЗС США в Європі Ендрю Ролінг, колишній посол США в Росії Джон Салліван, спеціальний кореспондент «Голосу Америки» Джефф Селдін, помічник прокурора в окрузі Колумбія Майкл Фрідман, генерал-ад'ютант Національної гвардії штату Огайо Джон Харріс, заступник міністра торгівлі Грант Харріс, спеціальний радник Держдепартаменту Дерек Шолле та інші.

Читайте також: Росія заборонила в’їзд міністрам, депутатам та журналістам із країн Балтії

Таким чином, на сьогодні всього в санкційний список МЗС РФ внесені 2 078 американців.

Як повідомлялося, в лютому у відповідь на смерть російського опозиціонера Олексія Навального та напередодні другої річниці війни Росії проти України адміністрація президента США Джо Байдена запровадила новий список санкцій проти Росії щодо понад 500 фізичних і юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-