Кремль заборонив в’їзд 18 громадянам Британії за «демонізацію Росії»

Кремль заборонив в’їзд 18 громадянам Британії за «демонізацію Росії»

Укрінформ
МЗС Росії ввело санкції щодо 18 громадян Великої Британії, в тому числі заступників міністра оборони та штабу оборони збройних сил. Їм заборонено в'їзд на територію РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

У список санкцій потрапили заступник міністра оборони Великої Британії Джеймс Картлідж, заступник начальника Штабу оборони збройних сил Чарльз Уолкер, заступник радника прем'єр-міністра з національної безпеки Сара Макінтош, командувач підводних сил Саймон Асквіт, голова національних кіберсил Тімоті Девід Ніл-Хоупс, спецпредставник прем'єр-міністра із Західних Балкан Стюарт Піч. Під обмеження також потрапили члени палати лордів британського парламенту Деніел Хеннан, Майкл Ешкрофт та Рей Коллінз.

До санкційного списку внесені представники кількох університетів - Айвор Дейвіс, Тімоті Еш, Рой Еллісон і Роберт Джонсон з Оксфордського університету, а також Девід Абулафія з Кембриджського університету, Орландо Файджес з Лондонського університету, Грем Робертсон з Університету Північної Кароліни в Чепел Хілл, Джеймс Уолтон з Гарвардського університету та Джеймс Шерр з Міжнародного центру досліджень в галузі безпеки, що знаходиться в Естонії.

Російське зовнішньополітичне відомство заявило, що санкції введено через "конфронтаційний курс Лондона", його зусилля "з демонізації" Росії та передання зброї Україні.

Читайте також: Росія заборонила в'їзд 11 депутатам керівної партії Молдови

Як повідомлялося, раніше в понеділок стало відомо, що Росфінмоніторинг вніс до списку екстремістів та терористів речника компанії Meta, якій належать соцмережі Facebook та Instagram, Енді Стоуна. Торік у листопаді його оголосили в розшук і заочно заарештували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-