Гендиректор МАГАТЕ не бачить зараз передумов для застосування Росією ядерної зброї

Гендиректор МАГАТЕ не бачить зараз передумов для застосування Росією ядерної зброї

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі вважає, що наразі немає ніяких передумов для застосування ядерної зброї, попри відповідні погрози президента РФ Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це Гроссі заявив у четвер під час пресконференціїу Токіо.

"Я не думаю, що на даний момент ми бачимо умови для застосування ядерної зброї, якщо говорити про війну в Україні. На даний момент, щонайменше", - прокоментував Гроссі слова Путіна про готовність Росії до ядерної війни.

Він нагадав, що в кожної ядерної країни є відповідна доктрина, яка передбачає, коли може бути застосована ядерна зброя.

Гендиректор МАГАТЕ також вказав на те, що п'ять країн-членів РБ ООН, які за міжнародним правом є єдиними ядерними державами з ядерною зброєю, заявили раніше, що ядерну війну не можна виграти і вона ніколи не повинна вестися.

Читайте також: Росіяни на ЗАЕС обмежили експертам МАГАТЕ доступ до машинних залів

Як повідомляв Укрінформ, напередодні кремлівський лідер Путін у телеінтерв'ю заявив, що в разі потреби Росія технічно готова до ядерної війни. Він підкреслив, що ядерні сили РФ постійно перебувають у стані бойової готовності.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що Президент Байден в курсі нових заяв Путіна про ядерну зброю, якими той намагається шантажувати Захід, однак США наразі не бачать ознак того, що Росія готується застосувати таку зброю, зокрема, в Україні.

 Фото: Telegram/Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-