Путін політично не готовий застосувати ядерну зброю - експерт

Путін політично не готовий застосувати ядерну зброю - експерт

Укрінформ
Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак вважає, що заяви Путіна про технічну готовність застосувати ядерну зброю є кроком назад порівняно з його ядерною риторикою 2022 року.

Таку думку експерт висловив у ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Про ядерну зброю, мені здається, Путін все ж таки зробив крок назад порівняно з тим, що говорив у лютому 2022 року… Якщо два роки тому він говорив, що просто в будь-який момент політично готовий застосувати ядерну зброю, то тепер він технічно готовий. Це означає, що політично він не готовий», - сказав Їжак.

У цьому контексті експерт припустив, що кремлівський диктатор у такий спосіб надіслав сигнали США і Китаю, що він «цивілізована особа» і не збирається використовувати ядерну зброю для територіальних захоплень.

Читайте також: США готувалися до можливого ядерного удару Росії по Україні у 2022 році - CNN

Як повідомляв Укрінформ, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що Президент Байден в курсі нових заяв Путіна про ядерну зброю, якими той намагається шантажувати Захід, однак США наразі не бачать ознак того, що Росія готується застосувати таку зброю, зокрема, в Україні.

Напередодні кремлівський лідер Путін у телеінтерв'ю заявив, що в разі потреби Росія технічно готова до ядерної війни. Він підкреслив, що ядерні сили РФ постійно перебувають у стані бойової готовності.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-