У Словаччині тисячі людей вийшли на вулиці, обурені проросійською політикою уряду

У Словаччині тисячі людей вийшли на вулиці, обурені проросійською політикою уряду

Укрінформ
Тисячі людей вийшли у вівторок на вулиці Братислави, столиці Словаччини, щоб висловити підтримку Україні та протест проти політики уряду через його зближення з Росією.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Акція розпочалася зі звуків повітряної тривоги.

«Люди в Україні чують це щодня, - звернувся до учасників протесту його організатор Міхал Хворецький. - Я тут, тому що дії цієї урядової коаліції переходять усі межі».

Промовці виступали з трибуни, де поряд з прапорами Словаччини, України, Європейського Союзу й НАТО висів плакат «Росія - терористична держава».

За оцінками організаторів, в акції взяли участь близько 5 тис. людей.

Зазначається, що уряд прем'єр-міністра Роберта Фіцо з моменту приходу до влади в жовтні минулого року відзначається різкою критикою воєнної допомоги Україні з боку Заходу та прагненням відновити зв'язки з Росією як на культурному, так і на політичному рівнях.

Читайте також: Прем'єр Чехії розкритикував Фіцо через позицію щодо України

Нещодавно міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар провів переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, попри те, що держави Європейського Союзу намагаються всіляко ізолювати керівництво Росії.

Минулого тижня уряд Чехії призупинив на найближчий час спільні засідання зі словацьким кабінетом, які проводилися регулярно за попередньої влади.

Фото: TASR/Jaroslav Novák

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-