Байден продовжив дію надзвичайного стану в США через загрозливі дії Ірану

Байден продовжив дію надзвичайного стану в США через загрозливі дії Ірану

Укрінформ
Президент США Джо Байден продовжив на рік дію виконавчих указів, які запровадили надзвичайний стан та відповідні обмеження проти режиму в Тегерані через зловмисну та загрозливу активність Ірану.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в вівторок, передає Укрінформ.

«15 березня 1995 року виконавчим указом 12957 президент оголосив надзвичайний стан відповідно до Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження у відповідь на незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США, створених діями та політикою уряду Ірану», - зазначається в повідомленні.

Відтоді різними президентами США оголошувалися укази щодо продовження цього стану разом із введенням додаткових санкцій та інших обмежень проти Ірану. При цьому увага зверталася на дії та політику режиму в Тегерані, включно з розповсюдженням і розробкою ракет та іншої асиметричної й звичайної зброї, а також його агресію в регіоні та підтримку терористичних угруповань. Загроза з боку іранського режиму зберігається й зараз, зауважили в Білому домі.

«Через це надзвичайний стан, оголошений 15 березня 1995 року, має діяти після 15 березня 2024 року», - підкреслили в адміністрації США.

Читайте також: США ввели санкції проти мережі в Ірані, яка підтримувала терористів на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, США разом із союзниками й партнерами запроваджує послідовну політику щодо введення санкцій проти Ірану, щоби обмежити його програми з розробки ракетної та ядерної зброї, а також підривної активності режиму в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-