Росія відновлює постачання зброї з Північної Кореї морем - ЗМІ

Росія відновлює постачання зброї з Північної Кореї морем - ЗМІ

Укрінформ
Росія, ймовірно, після місячної паузи відновлює поставки морським шляхом зброї із КНДР.

Про це повідомляє портал NK Pro, передає Укрінформ.

Як зазначається, про це може свідчити прибуття російського вантажного судна у північнокорейський порт "Расон", звідки відбувається постачання зброї із КНДР до РФ.

На супутникових знімках компанії Planet Labs видно, що судно, розміри і зовнішній вигляд якого відповідає російському Lady R, пришвартувалося до пірсу № 1 у Расоні у неділю.

На борту судна були предмети, схожі на контейнери, які відправляють до РФ. Відколи російські кораблі почали прибувати у Расон в серпні минулого року, вони вивантажували контейнери на причалі № 1, а потім забирали вантаж на причалі № 2 для доставки в Росію.

Зазначається, що російські кораблі, які беруть участь у морських перевезеннях північнокорейських боєприпасів і зброї до РФ, не пришвартовувалися в цьому порту з 12 лютого.

Об’єкти знову почали з’являтися на північнокорейському пірсі між 8 і 9 березня, а до 10 березня їх стало ще більше, що свідчить про те, що контейнери підвозять потягами для підготовки до відправлення в РФ.

За даними NK Pro, Lady R забрала контейнери в російському східному порту 8 лютого і кинуло якір у водах на схід від Владивостока приблизно 10 лютого. Судно залишалося там тижнями, але зникло між 7 і 9 березня, незадовго до прибуття в Расон.

Читайте також: Розвідка США: Кім Чен Ин хоче скористатися зв’язками з Росією для визнання ядерного статусу КНДР

Як повідомляв Укрінформ, поставки зброї морським транспортом з Північної Кореї до Росії розпочалися наприкінці серпня минулого року. Відтоді чотири російські вантажні судна - Lady R, Angara, Maia-1 та Maria - здійснили загалом 32 заходи в порт "Расон".

Усі ці кораблі підпадають під санкції Міністерства фінансів США за ймовірну причетність до перевезення військової техніки та боєприпасів з КНДР у Росію.

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-