Видатки на оборону в НАТО треба збільшувати крок за кроком - Держдеп

Видатки на оборону в НАТО треба збільшувати крок за кроком - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США вважає необхідним спочатку забезпечити видатки на оборону країн Північноатлантичного альянсу до 2% від їхнього ВВП – перед тим, як обговорювати пропозицію Польщі підвищити цей показник до 3%.

Таку позицію озвучив у понеділок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що перший крок – це досягнення кожною країною порогу 2%. І ми побачили покращення цього показника, який зараз досягли майже дві третини (країн-членів НАТО – ред.)»,- зауважив представник Держдепу.

Він також наголосив, що після того, як всі країни досягнуть цього показника, можна буде обговорювати пропозицію польського президента Анджея Дуди щодо підвищення витрат.

«Я думаю, що це (досягнення всіма країнами порогу 2% - ред.) є першим кроком перед тим, як ми почнемо обговорювати додаткові пропозиції»,- зазначив речник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: НАТО посилить підтримку України, Путін не досягне успіху на полі бою - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент Польщі Анджей Дуда під час засідання Ради нацбезпеки країни заявив, що країни НАТО повинні збільшити витрати на оборону з обов'язкових 2% до 3% ВВП. Крім того, він підкреслив необхідність для Польщі змінити власну Стратегію національної безпеки з огляду на російську агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-